Wie zijn wij

Fátima

“Iedere keer de vraag krijgen of ik Spaanse les gaf….”, dat was voor mij de aanleiding om concreet wat te gaan doen met mijn Spaans.Fatima haciendo paella
Ik ben Fátima (1976) en kom uit Valencia, Spanje. Ik zou voor een paar jaar naar Nederland komen. Ondertussen woon ik er al vanaf 1999, tegenwoordig in Delft. Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer, eigenaar van NosVamos. Nederland bevalt me goed, op het weer na misschien… Als echte Spaanse bleek het een echte uitdaging om het Nederlands onder de knie te krijgen. En als ik nu het gemak zie waarmee mijn dochters beide talen oppakken, doet mij dat steeds weer verbazen. Dat gaat ons niet lukken… of toch wel? 😉

Toch zijn er mogelijkheden om het Spaans spelenderwijs te leren, en het is zeker de moeite waard om het te leren. Voor mij is het steeds gebleken dat het belangrijk is om mensen in hun eigen taal aan te spreken. Ze zijn dan direct veel opener en eerder bereid de moeite te nemen je te begrijpen, op elk niveau.

Ik heb voorheen nooit de mogelijkheid gehad om echt iets met mijn Spaans te doen.  De beslissing die wij (ik samen met mijn man Johan) hebben genomen om het bedrijf NosVamos op te richten en met “alles over Spaans” aan de slag te gaan, was dan ook een hele goede!

Johan

Zo heb ik een aantal jaren geleden mijn Spaans geleerd, in de praktijk, al pratend. Ik heb bijna een jaar in Valencia gewoond, de ideale manier om dagelijks met Spaans bezig te zijn. Nu is het zo dat we thuis regelmatig Spaans praten en dan merk je dat dat noodzakelijk is om je taal bij te houden. Converseren, oefenen, gebruiken. Daarom ben ik ook heel enthousiast over het feit dat Fátima de conversatielessen op deze wijze heeft opgepakt en ik ondersteun haar bij het geheel.