Wie zijn wij

Fátima

“Iedere keer de vraag krijgen of ik Spaanse les gaf….”, dat was voor mij de aanleiding om concreet wat te gaan doen met mijn Spaans.

Ik ben Fátima (1976) en kom uit Valencia, Spanje. Ik zou voor een paar jaar naar Nederland komen. Ondertussen woon ik er al vanaf 1999, tegenwoordig in Delft. Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer, eigenaresse van NosVamos. Nederland bevalt me goed, op het weer na misschien… Als echte Spaanse bleek het een flinke uitdaging om het Nederlands onder de knie te krijgen. En als ik nu het gemak zie waarmee mijn dochters beide talen oppakken, doet mij dat steeds weer verbazen. Daar hebben wij meer moeite mee… of toch niet? 😉 Een mooie reden om NosVamos te starten.

Er zijn zeker mogelijkheden om het Spaans op een laagdrempelige manier te leren, en het is zeker ook de moeite waard. Voor mij is het steeds gebleken dat het belangrijk is om mensen in hun eigen taal aan te spreken. Ze zijn dan direct veel opener en eerder bereid de moeite te nemen je te begrijpen, op elk niveau.

Ik heb bij eerdere banen nooit de mogelijkheid gehad om echt iets met mijn Spaans te doen. De beslissing die wij (ik samen met mijn man Johan) hebben genomen om het bedrijf NosVamos op te richten en met “alles over Spaans” aan de slag te gaan, was dan ook een hele goede!

¡Hola! Soy Fátima, ¡encantada!

Hallo! Ik ben Fátima, aangenaam!

Johan

Zo heb ik een aantal jaren geleden mijn Spaans geleerd, in de praktijk, al pratend. Ik heb bijna een jaar in Valencia gewoond, de ideale manier om dagelijks met Spaans bezig te zijn. Nu is het zo dat we thuis regelmatig Spaans praten en dan merk je dat dat noodzakelijk is om je taal bij te houden. Converseren, oefenen, gebruiken. Daarom ben ik ook heel enthousiast over het feit dat Fátima de conversatielessen op deze wijze heeft opgepakt, een methode die echt werkt! Zo had ik mijn Spaans ook wel willen leren😉

Naast dat ik Fátima ondersteun met NosVamos, heb ik ook nog mijn eigen werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf Beheer in Ontwikkeling. Daarmee ben ik samen met diverse gemeentes aan de slag om onze leefomgeving een stukje groener en duurzamer te maken. Neem gerust eens een kijkje op:

www.beheerinontwikkeling.nl

…y yo soy Johan, ¡encantado!

…en Ik ben Johan, Aangenaam!